Lördagen den 7 maj träffades en grupp glada medeltidsentusiaster för att laga medeltida mat med tidstypisk utrustning. Medan några åkte för att köpa in råvarorna förberedde de andra i huset. Det tändes eld, hämtades vatten, gjordes i ordning utrustning med mera.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiWJusVAZMGi3kO2cwp757dNSO-ZJ0HyyGq0P2era66oFpU0_GcYeVnShZ8MR1Mtg7veFgCbcn-wdO8Q7UaMVPpQz94BZUqAiknkqfmxPnz41_PPq_rt9HuTS5g_PV5HrU3yfH3QQXd5UF7/s400/DSC_9803.JPG)
Efter ett tag kom inköparna tillbaka med en stor kasse mat och rätterna fördelades mellan de åtta deltagarna. Arbetet sattes igång och alla hittade snart sin plats i gruppen.
Några bakade och skalade. På bilden nedan formar Lotta, Mona och Josef flatbröd och Karin förbereder rabarber till efterrätten.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOD2ruw0faswrWc8vvdluo026ciKX2UA7tMCHYss8Y6iF_KSc4Qx1pa75MaXwGFzZRk5YI9YeTTl-D_Vhsw_zHIoN-D-lXxnOpijPF52pExBBrnuSyyBTG1zwdJT4xtOlR037SMUAbt4On/s400/DSC02270.JPG)
Några skar och delade. Josef och Carina skär den kokta kycklingen i småbitar medan Åsa mortlar samman den med bröd och fläsk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar