fredag 25 mars 2011

Ny information om vårens händelser och träffar


Hej Torsheim!

Styrelsen hade möte i veckan och därför har det tillkommit en del information gällande våra aktiviteter!

31/3 Sista dagen för inbetalning för förnyande av medlemskap! Det kostar 200kr och sätts in på pgnr: 33 16 49-4.

2/4 Workshop om medeltidens textiler och färger

Kerstin från Medeltidsmode, tillika torsheimare, håller en workshop där man gemensamt går igenom olika material och färger. Detta tillfälle blir ett samarbete med SVEG. Anmälan senast 30/3 till torsheim@ukl.se

7/5 Matlagning i Trelleborgen

Dags att upprepa succén från förra året! Lördagen den 7 maj 10.00 träffas vi och lagar mat på Trelleborgen. På denna heldagsaktivitet förbereder, lagar och äter vi medeltida mat på medeltida vis klädda i våra tidsenliga kläder. På dagens meny står bland annat Vitt mos och Mortraes (en blanding av kyckling och fläsk som mortlas samman). Anmälan sker senast 4 maj till torsheim@ukl.se eller till Lotta Carlström på telefon 0702-666691. Medtag din medeltida servis och meddela eventuella allergier eller om du är ex vegetarian. Skulle du sakna kläder/servis så meddela även detta så kan vi nog lösa det tillsammans.

För ett se bilder från förra matlagningen genom att välja 'september 2010' i historikrutan längre ner till vänster.

14/5 Utflykt till Köpenhamn

Vi åker genmensamt till Köpenhamn och Nationalmuseum. Vi går en guidad tur i Nationalmuseums medeltidsutställning och äter därefter något gott. Styrelsen har funnit i vår visdom (och budget) att kunna bjuda på delar av denna utflykt. Vi bjuder alla som betalat in sin medlemsavgift och därför kan visa upp giltigt medlemskort på resa tur och retur Köpenhamn samt inträde till Nationalmuseum. På grund av detta får man anmäla sig separat till restaurangbesöket. Anmälan senast 1/5 till torsheim@ukl.se .

Inga kommentarer: